___________________Terugblik op succesvolle expositie De Vrije Schilders 2019______________

Zaterdag 6 en zondag 7 april vond de 39e expositie van teken- en schildervereniging De Vrije Schilders plaats. De opening door de gasten en de grote diversiteit aan kunstwerken zorgden voor positieve reacties. Zo'n 300 mensen bezochten de expositie in D'n Huppel in Ulestraten. 

Zaterdag werd vanaf 16 uur de expositie feestelijk geopend door gedreven kunstenaar René Heijnen. René 'schilderde' voor ons het ontstaan van een schilderij. Het ontstaat vaak gedreven door iets wat om je heen of in de wereld gebeurt. Een schilderij heeft tijd nodig, staat op de ezel, en groeit. Het is een kwestie van observeren en tijd. De opening werd muzikaal omlijst door duo Els Nieuwenhuis en Martin Bouwens. Zij brachten een gevarieerd repertoire ten gehore.

Lid van de vereniging en tevens oud-voorzitter Clemens Degenaar vertelde in zijn openingswoord over de vele (maar liefst 90) schilderijen en kunstwerken van onze leden. 

Tot slot werd officieel afscheid genomen van voorzitster Josiene Dolders. In de afgelopen jaren heeft Josiene, samen met het bestuur, voor de organisatie van mooie exposities gezorgd en klaar gestaan voor alle leden van de vereniging. Josiene draagt het voorzittersstokje over aan Ria Tuijt-Aretz, al enkele jaren bestuurslid.

Na de feestelijke opening namen de bezoekers een kijkje bij alle schilderijen en kunstwerken. Veel variatie en technieken zorgden wederom voor een mooie verzameling kunst. Brasserie Brocante stond klaar voor een gastvrije en zonnige ontvangst.  Veel bezoekers zochten dan ook het terras op voor een ontmoeting. Meer informatie over De Vrije Schilders vind je op deze website en Facebookpagina. Binnenkort vind je op onze Facebookpagina foto's van de expositie. Ook lokale zender Meer Vandaag maakte een reportage van de expositie

 

WhatsApp Image 2019 05 01 at 20.07.24

 

 

___________________Expositie De Vrije Schilders 2019______________

Voor de 39e keer organiseren de leden van teken en schildersclub “ De Vrije Schilders “ uit Ulestraten de jaarlijkse expositie. 

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april a.s. nodigen wij iedereen die geïnteresseerd is uit, om een groot aantal schilderijen en tekeningen van onze leden te bezichtigen. Iedere cursist tekent of schildert in eigen stijl en met eigen techniek, waardoor een zeer gevarieerd aanbod van uitstekende kwaliteit aanwezig is.

De expositie wordt om 16.00 uur geopend  door René Heijnen, uit Hulsberg. De muzikale omlijsting is in handen van Els Nieuwenhuis (zang) & Martin Bouwens (gitaar).

Tijdens de expositie is informatie en uitleg over de komende cursus 2019/2020 aanwezig. Er wordt door meerdere cursisten een praktische demonstratie gegeven. De expositie vindt plaats in gemeenschapshuis d’n Huppel aan de Dorpsstraat 1 in Ulestraten en is geopend op:

Zaterdag  6 april van 17.00 tot 20.00 uur.

Zondag    7 april van 11.00 tot 18.00 uur.

 Namens het bestuur van De Vrije Schilders,

Ria Tuijt – Aretz

 

___________________Aankondiging expositie 2019______________

Zaterdag 6 en zondag 7 april is het zover! Dan vindt onze jaarlijkse expositie weer plaats. Alle leden laten graag aan je zien waar zij dit seizoen aan gewerkt hebben. Wees dan ook van harte welkom in D'n Huppel in Ulestraten. De komende weken houden we je via onze Facebookpagina op de hoogte. 

 

Dia1

 

___________________Terugblik op een geslaagde expositie De Vrije Schilders 2018______________

 

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart vond alweer de 37e expositie van teken- en schildersvereniging De Vrije Schilders plaats. De opening door de gasten en de grote diversiteit aan kunstwerken leverden veel complimenten op. Gedurende het weekend trotseerden zo'n 250 mensen de kou om naar D'n Huppel in Ulestraten te komen. 

 

 Zaterdag werd vanaf 16 uur de expositie feestelijk geopend door goudsmid en beeldend kunstenaar Willy Vossen. Willy vertelde uit eigen ervaring te weten hoeveel plezier mensen beleven aan de beoefening van de inspannende ontspanning die schilderkunst heet. Na zijn inspirerende verhaal droeg Willy een gedicht op dat hij speciaal voor de opening van deze expositie schreef. In het dialect vertelde Willy over de beleving van 'Eine Vrieje Schilders van Ulestroate'. De opening werd muzikaal ondersteund door Combo 50/50. Zij verzorgden een nostalgische reis door bekende popklassiekers. 

 

 Voorzitter Josiene Dolders gaf in haar openingswoord de expositie en haar bezoekers het motto 'Neem waar zonder te oordelen' mee. Hiermee nodigde zij de bezoekers uit om de grote diversiteit aan onderwerpen, stijlen en technieken zonder oordeel waar te nemen om zo recht te doen aan de intenties van de exposant. 


Tot slot huldigde Josiene namens de vereniging docent Jan Schreurs met zijn 25-jarig jubileum als docent van De Vrije Schilders. Net als elk ander jaar stond Jan ook dit jaar weer garant voor een professionele begeleiding van de cursisten en de organisatie van een mooie expositie. 

 

Na de feestelijke opening mochten bezoekers een kijkje nemen bij alle schilderijen en kunstwerken. Het hele weekend was het gezellig druk met een variëteit aan bezoekers. Leden gaven interessante demonstraties en Brasserie Brocante stond klaar voor een gezellige ontmoeting. Kortom, in alle opzichten wederom een succesvolle expositie!

 

Meer informatie over De Vrije Schilders vind je op deze website en onze Facebookpagina. Binnenkort vind je op onze Facebookpagina foto's van de expositie. Ook Meer Vandaag maakte foto's van de expositie

Foto: Piet Janssen

 

Persbericht foto klein

 

 

 

Voor de 39e keer organiseren de leden van teken en schildersclub “ De Vrije Schilders “ uit Ulestraten de jaarlijkse expositie.

 

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april a.s. nodigen wij iedereen die geïnteresseerd is uit, om een groot aantal schilderijen en tekeningen van onze leden te bezichtigen.

 

Iedere cursist tekent of schildert in eigen stijl en met eigen techniek, waardoor een zeer gevarieerd aanbod van uitstekende kwaliteit aanwezig is.

 

De expositie wordt geopend  door René Heijnen, uit Hulsberg.

De muzikale omlijsting is in handen van Els Nieuwenhuis (zang) & Martin Bouwens (gitaar).

 

Tijdens de expositie is informatie en uitleg over de komende cursus 2019/2020 aanwezig. Er wordt door meerdere cursisten een praktische demonstratie gegeven.

 

De expositie vindt plaats in gemeenschapshuis d’n Huppel aan de Dorpsstraat 1 in Ulestraten

en is geopend op :

 

Zaterdag  6 april van 17.00 tot 20.00 uur.

Zondag    7 april van 11.00 tot 18.00 uur.

 

 

                                                         

                                                           Namens het bestuur van De Vrije Schilders,

 

                                                           Ria Tuijt – Aretz

Ga naar boven