Expositie 2018

Expositie 2018

___________________Terugblik op een geslaagde expositie De Vrije Schilders 2018______________

 

 Op zaterdag 17 en zondag 18 maart vond alweer de 37e expositie van teken- en schildersvereniging De Vrije Schilders plaats. De opening door de gasten en de grote diversiteit aan kunstwerken leverden veel complimenten op. Gedurende het weekend trotseerden zo'n 250 mensen de kou om naar D'n Huppel in Ulestraten te komen. 

 Zaterdag werd vanaf 16 uur de expositie feestelijk geopend door goudsmid en beeldend kunstenaar Willy Vossen. Willy vertelde uit eigen ervaring te weten hoeveel plezier mensen beleven aan de beoefening van de inspannende ontspanning die schilderkunst heet. Na zijn inspirerende verhaal droeg Willy een gedicht op dat hij speciaal voor de opening van deze expositie schreef. In het dialect vertelde Willy over de beleving van 'Eine Vrieje Schilders van Ulestroate'. De opening werd muzikaal ondersteund door Combo 50/50. Zij verzorgden een nostalgische reis door bekende popklassiekers. 

 Voorzitter Josiene Dolders gaf in haar openingswoord de expositie en haar bezoekers het motto 'Neem waar zonder te oordelen' mee. Hiermee nodigde zij de bezoekers uit om de grote diversiteit aan onderwerpen, stijlen en technieken zonder oordeel waar te nemen om zo recht te doen aan de intenties van de exposant. 


Tot slot huldigde Josiene namens de vereniging docent Jan Schreurs met zijn 25-jarig jubileum als docent van De Vrije Schilders. Net als elk ander jaar stond Jan ook dit jaar weer garant voor een professionele begeleiding van de cursisten en de organisatie van een mooie expositie. 

Na de feestelijke opening mochten bezoekers een kijkje nemen bij alle schilderijen en kunstwerken. Het hele weekend was het gezellig druk met een variëteit aan bezoekers. Leden gaven interessante demonstraties en Brasserie Brocante stond klaar voor een gezellige ontmoeting. Kortom, in alle opzichten wederom een succesvolle expositie!

Meer informatie over De Vrije Schilders vind je op deze website en onze Facebookpagina. Binnenkort vind je op onze Facebookpagina foto's van de expositie. Ook Meer Vandaag maakte foto's van de expositie

 

Foto's: Piet Janssen