Expositie 2019

Expositie 2019

Terugblik op succesvolle expositie De Vrije Schilders 2019

Zaterdag 6 en zondag 7 april vond de 39e expositie van teken- en schildervereniging De Vrije Schilders plaats.

De opening door de gasten en de grote diversiteit aan kunstwerken zorgden voor positieve reacties. Zo'n 300 mensen bezochten de expositie in D'n Huppel in Ulestraten.

Zaterdag werd vanaf 16 uur de expositie feestelijk geopend door gedreven kunstenaar René Heijnen.

René 'schilderde' voor ons het ontstaan van een schilderij. Het ontstaat vaak gedreven door iets wat om je heen of in de wereld gebeurt. Een schilderij heeft tijd nodig, staat op de ezel, en groeit. Het is een kwestie van observeren en tijd.

De opening werd muzikaal omlijst door duo Els Nieuwenhuis en Martin Bouwens. Zij brachten een gevarieerd repertoire ten gehore. Lid van de vereniging en tevens oud-voorzitter Clemens Degenaar vertelde in zijn openingswoord over de vele (maar liefst 90) schilderijen en kunstwerken van onze leden.

Tot slot werd officieel afscheid genomen van voorzitster Josiene Dolders. In de afgelopen jaren heeft Josiene, samen met het bestuur, voor de organisatie van mooie exposities gezorgd en klaar gestaan voor alle leden van de vereniging. Josiene draagt het voorzittersstokje over aan Ria Tuijt-Aretz, al enkele jaren bestuurslid.

Na de feestelijke opening namen de bezoekers een kijkje bij alle schilderijen en kunstwerken. Veel variatie en technieken zorgden wederom voor een mooie verzameling kunst. Brasserie Brocante stond klaar voor een gastvrije en zonnige ontvangst. Veel bezoekers zochten dan ook het terras op voor een ontmoeting. Meer informatie over De Vrije Schilders vind je op deze website en Facebookpagina.

Op onze Facebookpagina vind je foto's van de expositie. Ook lokale zender  MeerVandaag.nl  maakte een reportage van de expositie.

 

Foto's :  Piet Janssen.